Trivselregler

Snabblänkar

Allmänt

Var försiktig och ta väl hand om föreningens egendom. Kostnader för underhåll och reparationer betalas av alla gemensamt. Skräp och ägodelar får generellt inte lämnas eller dumpas i fastighetens utrymmen eller på gården.

Visa hänsyn

Hemmet är för många en plats för vila och avkoppling. Försök därför att visa hänsyn så att du inte stör dina grannar. Mellan kl. 22.00 till kl. 08.00 ska det vara så tyst att grannar kan sova ostört. Om du ska ha fest, informera grannarna och be dem höra av sig ifall du skulle störa dem. Knacka på hos grannarna och berätta att du kommer ha fest är ett sätt att visa omtanke, men inget frikort att vara högljudd efter kl. 22. Informera även grannar vid renovering som kan låta mycket och visa hänsyn på kvällar.

Tvätta bil i carporten

Du får inte tvätta bilen i carporten av miljöskäl.
För mer info läs på Malmö stads hemsida: Tvätta bilen – Malmö stad (malmo.se)

Tomgångskörning

Du får inte ha din bil på tomgångskörning mer än en minut – läs varför på Malmö stads hemsida: Tomgångskörning – Malmö stad (malmo.se)

Rökning

Om du röker ska du ta hänsyn att inte störa dina grannar med din röklukt. Tänk på att röka så att röken inte tar sig in i ventilationen – varken grannens eller din egen – eller genom öppna fönster. Rök medför hälsorisker.

Sparsamhet

Värme och vatten betalas gemensamt. Spola därför inte med vatten i onödan och sänk värmen om lägenheten blir för varm istället för att öppna fönster. Stäng gärna av elementen om du reser iväg längre perioder.