Medlemsinformation

Snabblänkar

Bredband/TV /Telefoni

Vi har kollektivt valt Telia fibernät för bredband, digital TV och IP-telefoni. Avgiften för detta ingår i den avgift du betalar månatligen till Riksbyggen. Du som är nyinflyttad måste skaffa ett abonnemang hos Telia eller överta abonnemanget från personen som flyttar. OBS! Du måste ha ett abonnemang för att få tillgång till koder. Skaffa ett konto på Mina sidor hos Telia. 

Kontot är praktiskt att ha om du vill se dina fakturor, läsa om dina abonnemang, beställa till eller spela in TV-program.

Centralen där fiberkabeln kommer in sitter i köket. Den får du inte lossa från väggen, eftersom glasfibern då riskerar att brytas. Bryts den är det du som står för reparationskostnaden.

Här är vad som ingår i abonnemanget:

Bredband

Vi har valt Bredband 500/500 Mbit/s. Det innebär att du kan surfa i hög hastighet och exempelvis streama filmer i din dator eller smart-TV.
En trådlös router från Telia finns till varje lägenhet och den tillhör föreningen. 

Digital TV

Här har vi valt kanalpaket Telia Lagom.
En TV-box med fjärrkontroll från Telia finns till varje lägenhet och den tillhör föreningen.

Om du vill ha andra kanaler till din TV eller välja till fler tjänster kommer fakturorna för tilläggen att skickas till dig personligen från Telia.. Om du vill ha ett annat kanalpaket än Lagom får du betala mellanskillnaden för kanalpaket Lagom och det stora kanalpaketet till Telia.

Telia Play är en tjänst du måste aktivera om du vill se TV på andra skärmar, såsom dator, smartphone, surfbräda etc. Tjänsten ingår även i abonnemanget. Läs mer på Mitt Telia

Telefoni

Vi använder oss av hemtelefoni via mobilnätet som är en fast telefon där samtalen går via mobilnätet. För information om tjänsten besök Telia.se.

 

Om bredbandet slutar fungera

Det kan bero på:

  • Nätadaptern till ingående central i köket är trasig. Ring Telias kundtjänst 020-202070 så skickar de en ny per post. Kontakta även styrelsen. Du kan också köpa en ny hos t.ex. Kjell & Company, men se till att du får rätt modell. 
  •  Om routern eller TV-boxen är sönder ring Telias kundtjänst 020-202070 och meddela styrelsen också via mejl info@kvarnbystation.se.

För dig som flyttar in/ut till Malmöhus 52

Får ej bytas ut, byggas in eller tas med vid flytt:

  • Gateway och mediafördelare på väggen i köket får inte monteras ner under några som helst omständigheter.
  • Router med tillbehör som tillhör föreningen.
  • TV-box med tillbehör som tillhör föreningen.

Fläkten

  • Fläkten i köket tillhör föreningen och får inte bytas ut, flyttas eller ändras. (Kåpan till fläkten kan bytas till vit alt. rostfri av samma typ. Ny kåpa bekostas
    av medlemmen.) Fläkten fungerar båda som köksfläkt och sköter också ventilationen för hela lägenheten.
 
  • Rensluckan till fläkten uppe vid taket mot ytterväggen får inte limmas/spikas fast eller täckas för.
 
  • Utsugs- eller insugsventiler finns i samtliga rum, inkl. badrummen. Donen ska vara av godkänd typ och i metall (pga. brandrisk). Ventilerna får inte täckas över eller byggas bort. Kontakta styrelsen om du ändrar rumsplaneringen för att få råd angående ventilationen.

Sopor och avfall

Du har två fyrfackskärl och ett eget avtal med VA Syd och betalar själv för sophämtningen. Bruna papperspåsar för matavfall får du av VA Syd om du sätter fast en tom påse på kärl 1 när det är tömningsdags.
Du kan också välja att beställa ett separat sopkärl för trädgårdsavfall via VA Syd. Du kan själv köra trädgårdsavfall och grovsopor till återvinningscentralen. På www.sysav.se finns återvinningscentraler och deras öppettider.

Utevatten

Utevattnet stängs av på hösten och sätts på igen på våren. Information om detta läggs i varje brevlåda när det är dags.

 

Resurser till utlåning

Kontakta någon i styrelsen om du behöver låna något.

Möbler

Det finns 4 hopfällbara bord och ca 30 stolar för utlåning. Boka dessa i bokningssystemet för de dagar du vill låna möblerna. Kontakta i första hand lokalansvarig dagen innan du behöver möblerna så ni kan komma överens om tid för hämtning och lämning.

Bordtennis

Det finns ett bordtennisbord i lokalen. Vill du spela så se till att lokalen inte är bokad, kontakta därefter i första hand lokalansvarig så kan ni komma överens om tid och nycklar. Du behöver ha egna racketar och boll.

Högtryckstvätt

Vi har en högtryckstvätt till utlåning. Våra vita plank blir fort smutsiga och medlemmarna sköter tvätt och målning av dessa själva. Dock får du aldrig använda högtryckstvätt för rengöring av carportstaket. Det är inte heller tillåtet att tvätta bilen i carporten.

Mossrivare

Vi har en mossrivare till utlåning om du vill göra din gräsmatta fin.

Stegar

Vi har några stegar om du behöver ordna något utomhus.

Säckkärra

Om du behöver transportera något som är tungt.

Tennisbanan

En tennisbana finns mellan Västra och Östra Stationsgatan mot cykelstigen. Den är öppen för spel från våren till hösten. Den lånas enbart ut till föreningens medlemmar.
Nyckeln till tennisbanan finns inne i föreningshuset, i vänstra lådan i hallmöbeln.
Skriv upp dig på listan där och lägg tillbaka nyckeln när du har spelat klart.

Avifrågor, autogiro, överlåtelser m.m.

Ring Riksbyggen. Alla dagar: 0771-860860. Detta nummer står också på avierna.