Försäkringar/Skador

Snabblänkar

Försäkringar

Du bör ha en egen hemförsäkring. Bostadsrättstillägget ingår i avgiften.

  • Bostadsrättsinnehavare ska teckna hemförsäkring. Det är en försäkring som alla privatpersoner med eget boende skall ha.
  • Fastighetsförsäkring tecknas av bostadsrättsföreningen. Den täcker den del av fastigheten och den verksamhet som föreningen har ansvar för.
  • Bostadsrättstillägget är en försäkring som bostadsrättsinnehavaren i de flesta fall skall teckna själv, och är ett tillägg till hemförsäkringen. I vårt fall har vi valt att teckna bostadsrättstillägget som en gemensam lösning för alla medlemmar i föreningen.

Avloppsproblem och vattenskador

Varje bostadsrättshavare ansvarar för att vattenlås och golvbrunn är rensade. Skulle stoppet kvarstå efter dessa åtgärder ringer du felanmälan och anger att det är akut.  När du upptäcker en skada i din lägenhet vill du veta om det är ett försäkringsärende. På www.rbforsakring.se finns massor av information. För att snabbt se vad som gäller kan du gå in på http://www.proinova.se/proaktivonline/ och välja Vanliga frågor. Här får du information om de vanliga skadorna som kan uppstå och hur du hanterar dem. På rbforsakring finns också information om vad som gäller vid renovering av exv. badrum eller kök.

Myror och skadedjur

Ring Anticimex, tel nr 075-245 10 00 (uppge föreningens namn Rbf Malmöhus 52 och att vi tillhör Riksbyggen. Försäkringsbolaget är Folksam och vårt kundnr 1890874)