Försäkring/skydd

Bostadsrättstillägg på hemförsäkringen

Vi som bor i bostadsrätt behöver extra trygghet eftersom vi har ett ansvar för lägenhetens fasta inredning. Ett bostadsrättstillägg ger oss det utökade skydd vi behöver.

Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Detta innebär att vi inte behöver något annat tillägg till vår vanliga hemförsäkring. Mer information:

Fördjupad information finns på RBförsäkring. Här kan du också göra skadeanmälan.

Vilken försäkring behöver du?

Du behöver bara en hyresrättsförsäkring eller en vanlig hemförsäkring. Du väljer själv hur mycket den skall omfatta och vilket försäkringsbelopp som gäller just dig. Om du väljer Folksam får du en viss rabatt p.g.a. att Riksbyggen har sina försäkringar i detta bolag. Men vi råder dig i alla fall att kontrollera med flera försäkringsbolag.

Om du råkar ut för skada eller inbrott

skall du ringa Riksbyggen jour på tel nr 0771-860860 kväll eller helg. Sker skada eller inbrott dagtid kan du ringa felanmälan 073-9509134. Vid inbrott måste du naturligtvis också göra en polisanmälan och meddela styrelsen för att vår grannsamverkan skall fungera..

Om du behöver ringa vårt försäkringsbolag eller om du vill anmäla en skada som omfattas av bostadsrättstillägget kan du ringa 0771-880800.
Skadenamälan kan du också göra på RBförsäkring. Här finns också blankett för anmälan.

Kort info om vad som huvudsakligen ingår i våra olika försäkringar och ansvarsfördelning finns här.

Vi har satt upp skyltar om att vi deltar i Grannsamverkan mot brott. Var uppmärksam på vad som händer i området och prata alltid med grannarna när du reser bort. Det är den bästa försäkringen. Läs mer på om att förebygga brott på Brå,

SSF har massor av riktigt bra tips:
Läs mer